Portabella

Geldig op Wk 39 + Wk 40 + Wk 41 + Wk 42 + Wk 43 Markten: Muntplein (Dinsdag 10:00 - 16:00 uur), Citymarkt (Zaterdag 9:00 - 17:00 uur) 1.75 100 gram Gebr. Van Hezik Gebr. Van Hezik

Omschrijving

De grote broer van de kastanjechampignon is overgewaaid vanuit Amerika, maar inmiddels een begrip. Niet gek, want het is een superveelzijdige paddenstoel. Op de BBQ, gewokt of gevuld; het kan allemaal. En weet je wat nog leuker is? Omdat paddenstoelen binnen en in het donker groeien, is ook de portabella het hele jaar verkrijgbaar!

De portabella is een smakelijke, aromatische paddenstoel. De hoed van de portabella is ideaal om te vullen met bijvoorbeeld gehakt, kaas of ei. Het vruchtvlees is wit en zeer stevig, waardoor hij vrijwel niet slinkt tijdens het koken. De portabella wordt vaak in zijn geheel bereid of in plakken. Hij is erg geschikt als voor- of lunchgerecht, bij vleesgerechten of bijvoorbeeld in pastasaus met room. In Amerika is de portabella erg populair op de barbecue. Deze champignon is ook perfect voor vegetariĆ«rs of wanneer je een dagje geen vlees wilt eten.