Rode Bessen

Geldig op Wk 38 + Wk 39 + Wk 40 + Wk 41 + Wk 42 Markten: Muntplein (Dinsdag 10:00 - 16:00 uur), Citymarkt (Zaterdag 9:00 - 17:00 uur) 3.50 500 gram Gebr. Van Hezik Gebr. Van Hezik

Omschrijving

HEEL ERG GEZOND

Net als andere bessen ( zoals de blauwe bes ) zijn aalbessen méér dan alleen maar gezond. Om te beginnen bevatten ze belachelijk veel vezels voor zulke kleine besjes. Vezels zijn niet alleen goed voor de stoelgang en verzadiging, maar ook een voedingsbron voor de dikke darmbacteriën.
Nog een zeer opmerkelijk feit is dat aalbessen volgens wetenschappers meer dan 65 verschillende fenolen bevatten. Deze kunnen dienst doen als krachtige antioxidanten waardoor bijvoorbeeld ziekten als kanker en veroudering kan worden vertraagd. Verder zijn aalbessen bijzonder rijk aan vitamine C.
Ze zijn extreem rijk aan kalium. Dit is een zeer belangrijk mineraal. Het bevat ook een gering aantal magnesium. Andere goede bronnen zijn foliumzuur , fosfor, en vitamine K.
Aalbessen bestaan voor zo’n 80% uit water. En per 100 gram bevat het gemiddeld zo’n 6 gram suikers. Zeker tegenover andere fruitsoorten is dit aanzienlijk laag.