3 favoriete recepten voor oud & nieuw hapjes!

Aanstaande zondag is het 31 december en dat betekent dat we met zijn allen weer gaan aftellen en 2018 in gaan. Hier horen natuurlijk feestelijke hapjes bij en wij delen daarom deze week 3 favoriete oud & nieuw hapjes met jullie!

De ingrediënten voor de gerechten zijn natuurlijk te vinden op de Markten van Nieuwegein. De ondernemers helpen u graag bij het vinden van de juiste ingrediënten.

Mini pizza hapjes
12 tot 16 pizza’s

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Spreads
  • Beleg (Denk aan verse tomaatjes, salami of andere worst, basilicum of paprika)
  • 30 gr geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar met bakpapier erin.

Snijd de courgette en aubergine in dikke ronde plakken. Leg die naast elkaar op het bakpapier. Vervolgens kan je de courgette gaan beleggen. Hiervoor kan je verschillende producten gebruiken.

Hier wordt het volgende gebruikt:
Spread: muhammara dip van Oil & Vinegar, met salami, tomaatjes en geraspte kaas.
Spread: tomatentapenade met tomaatjes, basilicum en geraspte kaas.

Nadat je alle plakken hebt belegd, zet je het bakblik in de oven. Bak je mini pizza hapjes in ongeveer 15-20 minuten gaar. Als de kaas goudbruin is geworden, zijn ze klaar.

Kip hawai hapjes
16 stuks
20 minuten bereiding + 15 minuten oventijd

kip_hawai_spies_02.jpg
Ingrediënten

  • 300 gr kippendijen of kipfilet
  • 250 gr ananas in stukjes
  • snufje oregano
  • 8 plakken ontbijtspek

Materialen
Bakplaat met bakpapier
16 prikkers

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kip in blokjes en bestrooi met een snufje oregano. Snijd de plakken ontbijtspek één keer doormidden, zodat je 16 stukken krijgt. Wikkel om elk stuk kip een stuk ontbijtspek.

Prik aan elke prikker een stuk ananas en een stuk kip. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak in ca. 15 min gaar en krokant. Je kunt ze i.p.v. in de oven ook in de pan bakken.

Mexicaanse mini hapjes
25 minuten bereiding + 15 minuten oventijd
24 stuks

Lekkere mini wraps met kip; leuk om tijdens een feestje te serveren als borrelhapje 

Ingrediënten

  • 8 wraps
  • 500 gr kipfilet
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 zakje burito seasoning mix
  • 1 bakje cherrytomaatjes (250 gr)
  • 3 bosuitjes
  • 100 gr geraspte kaas

Materialen
Muffinbakblik

Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Steek uit elke wrap 3 rondjes van ca 9 cm doorsnede. Draai een muffinbakblik om en leg de rondjes tussen de verhogingen. Verhit de olie in een pan en bak de kip gaar.
Bereid de seasoning mix volgens de verpakking en voeg toe aan de kip.

Snijd de tomaatjes in vieren en de bosui in ringetjes. Zet het vuur uit en roer de groente door de kip en verdeel over de tortillabakjes.

Strooi de kaas erover en zet 15 minuten in de oven. Voor een pittige bite kun je ook de bosui vervangen door groene pepers.

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail