Heerlijk Herfst stoofpotje

Ingrediënten 

  • 450 gram boerenkool (voorkeur voor verse)
  • 300 gram gekruide runderreepjes
  • 250 gram speklap
  • 2 el zonnebloemolie
  • 700 gram aardappelschijfjes
  • 1 dl rode wijn
  • 400 ml kraanwater
  • 1 vleesbouillon tablet
  • 500 gram winterpeen
  • 250 gram courgette

Alle ingrediënten voor het Herfst stoofpotje zijn natuurlijk vers te verkrijgen op de markt van Nieuwegein. Voor aardappels kunt u terecht bij De Koning, voor de groenten bij Van Hezik en voor de runderreepjes en speklappen bij Pim de Kooter, uw marktslager.

Hoofdgerecht | 4 personen | 25 minuten

Bereidwijze

Stap 1: bereidt de Boerenkool. Neem een ruime pan en doe er er een ruime bodem water in met een snufje zout en de boerenkool. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 15-20 minuten koken. Kook het niet te lang, dat is zonde!

Stap 2: verhit de olie in een braadpan. Snijdt de speklapjes in grove stukken en bak deze in ca. 5 min. krokant. Voeg runderreepjes toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de aardappelschijfjes, wijn, het water en de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook.

Stap 3: maak de winterwortels schoon en snijdt in blokjes. Voeg de peen aan het vlees toe en laat ca. 5 min. zachtjes sudderen. Voeg de gesneden courgette en boerenkool toe en breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper.

Stap 4: serveren maar!

Eetsmakkelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail