Sappige Abrikozen

Geldig op Wk 23 + Wk 24 + Wk 25 + Wk 26 + Wk 27 + Wk 28 + Wk 29 + Wk 30 + Wk 31 + Wk 32 Markten: Muntplein (Dinsdag 10:00 - 16:00 uur), Citymarkt (Zaterdag 9:00 - 17:00 uur) 3.50 pond Gebr. Van Hezik Gebr. Van Hezik

Omschrijving

Abrikozen zijn vitamine C bommetjes. Van dit vitamine is bekend dat het de stijfheid van de bloedvaten vermindert, waardoor de bloeddruk binnen de normaalwaarde valt. Het mineraal kalium zorgt er dan weer voor dat de elektrolyten balans optimaal blijft, waardoor de hartspier goed kan functioneren. Heb je overigens al last van een te hoge bloeddruk neem dan drie (zure) abrikozen op de nuchtere maag en ervaar wat het met de bloeddruk doet.

Vitamine A en C zijn anti-oxidanten, die vrije radicalen vangen en afvoeren. Vrije radicalen zijn bijproducten die ontstaan door bijvoorbeeld de stofwisseling. Het zijn ongewenste gasten, want ze kunnen schade aanrichten. Deze schade zie je vaak niet, maar aan de huid is het heel goed te zien. Een verouderde huid kan veroorzaakt worden door te veel vrije radicalen. Vitamine A en C vangen deze indringers, waardoor de huid strak blijft.