Zuurkool uit het vat !!
Geldig op Wk 38 + Wk 39 + Wk 40 + Wk 41 + Wk 42 Markten: Muntplein (Dinsdag 10:00 - 16:00 uur), Citymarkt (Zaterdag 9:00 - 17:00 uur) 1.25 pond Gebr. Van HezikOmschrijving
Zuurkool is zo voedzaam omdat het gefermenteerd is. Fermenteren is een proces waarbij micro organismen op de kool de natuurlijke suikers verteren en deze omzetten in kooldioxide en organische zuren. Het fermentatieproces start wanneer de gist en bacteriën die van nature op de kool, je handen en in de lucht aanwezig zijn de natuurlijke suikers omzetten in kooldioxide en organische zuren. Door het fermenteren van kool ontstaat de groei van gunstige probiotica, die ook in producten als yoghurt en kefir zitten (3). Probiotica zijn bacteriën die krachtige gezondheidseffecten hebben. Ze maken de voeding beter verteerbaar, waardoor de darmen vitamines en mineralen erin beter kunnen opnemen