Geplaatst op: 4 september 2022

De markt & Duurzaamheid

Dinsdag 6 September is het Duurzame Dinsdag

Duurzame dinsdag is een dag waarop duizenden ideeën om de samenleving duurzamer te maken worden gedeeld met de politiek. Er worden prijzen uitgedeeld, lintjes en er is ook een duurzame troonrede.

Waarom een duurzame dinsdag?

Het is natuurlijk belangrijk dat duurzaamheid een centrale rol krijgt. Er zijn duidelijke tekenen dat het klimaat meer extremen kent. Warmere en drogere zomers en koudere plus nattere winters. In combinatie met de oorlog in de Oekraïne hebben we ook gemerkt hoe het financieel zijn uitwerking kan hebben.

We moeten het samen doen

Zonder de geiten wollen sokken aan te trekken is het duidelijk dat we het samen moeten doen. Particulieren en bedrijven moeten de handen ineen slaan om een duurzamere wereld te maken. Landen moet het ook samen doen, omdat het een wereldwijd probleem is. De stikstofcrisis welke naar een enkele sector wordt toegeschoven is natuurlijk ook niet handig! Wat kun jij doen?

Duurzaamheid op de markt?

Op de markt wordt ook veel gedaan om de markt duurzamer te maken. De marktondernemers werken veelal regionaal en kopen hun producten lokaal in. Daarnaast zien we regels voor een duurzame visvangst en ook het houden van kippen en vlees. Het verstrekken van duurzame tassen is ook een goed voorbeeld. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden en daar wordt hard aan gewerkt!

We zien je graag op de markt!

Deel op Facebook Verstuur per mail