Geplaatst op: 5 maart 2020

Debbeke Kids: een jonge onderneming met handgemaakte kleding

Deze maand zetten we een jonge onderneming in de schijnwerpers: Debbeke Kids. Jong, omdat deze onderneming pas sinds 2019 bestaat. Debbeke Kids verkoopt kinderkleding, alles is handgemaakt met kwalitatief hoogwaardige stoffen. Alle kleding is uniek, omdat Debby van elke stof maar één keer een baal van acht meter koopt. Vandaag vertelt Debby hoe zij haar onderneming samen met haar man is gestart. Van uit de hand gelopen hobby naar een winkel en standplaats op verschillende markten.

”In 2019 zijn wij begonnen met een shop in shop in Gorinchem. Daar kwamen wij tot de ontdekking dat er best wel veel vraag was naar leuke, unieke en betaalbare kinderkleding, omdat er zoveel grote ketens failliet waren gegaan. Aangezien ik (Debby) een opleiding kleding maken heb gedaan, ontstond toen het idee om zelf aan de slag te gaan. De shop in shop was een gehuurd pand voor 4 maanden om leegstand tijdelijk op te vullen. In die 4 maanden heb ik goede naaimachines gekocht en een complete kinderkledinglijn opgezet. Toen was nog niet duidelijk of wij de markt op zouden gaan of een ander pand konden huren, dit laatste was niet het geval, wat er toe leidde dat we eerst in Oosterhout de markt op zijn gegaan. In Oosterhout was echter na het vakantieseizoen geen animo meer, dit was meer een markt voor etenswaren en daar pasten wij niet helemaal tussen.

De eerste keer dat ik op de markt stond was dus in augustus 2019 in Oosterhout met een gehuurde kraam. Ik was super trots dat de kinderkleding onder de toeristen/ bevolking zo aansloeg, de onzekerheid en de angst om te falen was ineens verdwenen.

Sinds december staan wij op de zaterdag markt in Nieuwegein en we voelen ons hier als vissen in het water. Door de marktkooplieden werden wij super leuk ontvangen. één van de geweldige momenten de afgelopen periode om op terug te kijken. Daarnaast heb ik een aantal bijzondere opdrachten gehad. Ik mocht namelijk voor een ongeboren kindje met een afwijking aan een voetje speciale broekjes maken en voor een meisje met down mocht ik een aantal keren jurkjes maken.

Klanten zijn voor ons niet alleen om Debbeke Kids winstgevend te maken. Ik streef ernaar om een goed product af te leveren en dit ook gratis aan te passen aan het kind, het ene kind is wat flinker en het andere weer wat slanker om maar een voorbeeld te geven. Ik hoop met deze service dat klanten weer terugkomen en een vertrouwde band met hen op te bouwen.

De markt zien we als een gezamenlijke hobby, gezellig met mijn man naar de markt om mijn producten aan de man te brengen. Wij hebben beide onze eigen baan en we zien het ook iedere week weer als een gezellig onderonsje. We genieten van de enthousiaste klanten die we in deze korte tijd voor Debbeke Kids hebben gewonnen.

Als ik naar de toekomst van de onderneming kijk heb ik niet echt plannen. Debbeke Kids is wat je noemt een uit de hand gelopen hobby, en dit is prima zo. We hebben tenslotte onze eigen banen en ik ben van mening dat ik dit ook echt op hobby basis moet blijven doen. We nemen wel deel aan ongeveer 4 jaarmarkten of braderieën, en dit is om in onze eigen woonplaats ook wat bekendheid te krijgen.’’

 

Deel op Facebook Verstuur per mail