Geplaatst op: 24 april 2022

Deze week staat in het teken van Koningsdag!

Deze week staat in het teken van Koningsdag!

 

De klant is Koning!

Het mooie van de markt is toch wel de connectie die ontstaat tussen de marktondernemers en de klanten. Waar vind je tegenwoordig nog een plek waar je zoveel specialisten en mensen met vakkennis plus hoogwaardige producten samenkomen? Het is een formule die al eeuwenoud is en nog vele jaren zal blijven bestaan.

 

Van Prinsessedag naar Koningsdag

 

Koningsdag vindt haar oorsprong in Prinsessedag wat op 31 augustus gevierd werd met de verjaardag van Koningin Wilhelmina (toen nog prinses). Later werd het Koninginnedag toen ze na het overlijden van haar vader Koningin werd. Juliana nam het stokje over en de dag werd verplaatst naar 30 april. Ook Koningin Beatrix (nu Prinses Beatrix) vierde het op die dag terwijl ze in januari jarig is.

Waar het begon met spelen voor de kinderen en versierde straten en later met een defile kwam er toen de traditie om plaatsen in het land te bezoeken. Koning Willem Alexander heeft deze traditie voortgezet. Hij is op 27 april jarig en Koningsdag is dus zijn echte verjaardag.

 

Maastricht kleurt Oranje

 

Dit jaar wordt Koningsdag in Maastricht gevierd. Veel mensen zullen er live bij zijn en vele zullen het ook via de televisie volgen. Het is natuurlijk geweldig dat het eindelijk weer op een normale manier gevierd kan worden en we hier allemaal van kunnen genieten.

 

Krijg alvast een voorproefje met de video

 

Namens de markt wensen we iedereen een mooie Koningsdag toe! Ook als je het niet echt viert!

 

 

Deel op Facebook Verstuur per mail