Geplaatst op: 18 juli 2023

Nieuwegein verrijkt de stad met 3D street art route

Street art Nieuwegein is een kunstinitiatief waarin bezoekers en inwoners van de stad een route vol met 3D kunstwerken kunnen afleggen. Het thema is het heden, verleden en de toekomst van de stad. Dit bijzondere project is tot stand gekomen in samenwerking van verschillende stakeholders binnen de Gemeente Nieuwegein.

Street art Nieuwegein viert de levendige straatkunstscène en brengt kleur, creativiteit en inspiratie naar de straten van de stad. Tal van getalenteerd, internationale kunstenaars zullen vanaf 4 augustus (5 augustus op de Cityplaza Markt) tot eind oktober op verschillende locaties in Nieuwegein prachtige kunstwerken creëren. Deze kunstwerken weerspiegelen de rijke geschiedenis en evolutie van Nieuwegein, terwijl ze ook aandacht besteden aan het thema duurzaamheid.

Naast de officiële opening op 15 augustus, krijgt het publiek ook de mogelijkheid om de kunstenaars live aan het werk te zien tijdens de eerste twee weekenden van augustus, wanneer ze beginnen met schilderen. De kunstroute blijft tot eind oktober open en er zullen additionele evenementen worden georganiseerd, zoals workshop 3D-tekenen en graffiti. Om de route gemakkelijk te kunnen volgen, kunnen bezoekers gebruikmaken van een speciale app of plattegrond. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij The Point, het veelzijdige servicepunt in Cityplaza.

Volgens Arjanne de Vries, asset manager van Cityplaza – een van de initiatief nemende partijen, geeft Street art Nieuwegein een boost aan de levendigheid van Nieuwegein: “Dit initiatief trekt niet alleen inwoners van Nieuwegein, maar ook bezoekers uit de omliggende regio en zelfs daarbuiten aan. Het is een unieke manier om kunst, cultuur en maatschappelijk bewustzijn samen te brengen en Nieuwegein
op de kaart te zetten als bruisende, culturele hotspot.”

Street Art Nieuwegein is tot stand gekomen in samenwerking met diverse stakeholders van de binnenstad, waaronder; Bibliotheek de tweede verdieping, Nieuwegeinse markten, Theater de Kom, City Marketing zie meer in nieuwegein, City, Mooi Rijnhuizen, Cityplaza en Gemeente Nieuwegein.

 

Deel op Facebook Verstuur per mail