Geplaatst op: 11 september 2020

Ondernemer in de spotlight: Linda’s Lederwaren!

Deze maand zetten we Linda’s Lederwaren in de spotlight. Een actieve marktondernemer die graag haar verhaal deelt.

Op mijn zesde ging ik al met mijn vader mee naar de markt en hielp ik waar ik kon. Ik verkocht toen brillen koortjes, de hele dag hoorde je mij roepen: brillenkoortjes een gulden! Ik had afgesproken met mijn ouders dat alles wat ik van die brillenkoordjes had verkocht, de opbrengst mocht houden. Zij dachten namelijk ze verkoopt er toch maar een stuk of 15, maar tegen beter weten in. Het werden er geen 15 maar 60!

Toen ik 16 was stond ik al op de markt in Nieuwegein met mijn eigen kraam, niet wetend dat ik hier uiteindelijk ook zou komen te wonen. Ik reed elke ochtend met mijn vader mee en stond dan ook naast mijn vader met mijn eigen imitatieluchtjes. De eerste keer dat ik helemaal alleen op de markt stond was toen ik 18 jaar was, in mijn Peugeot 205 met imperial dit was op de dinsdagmarkt in Culemborg.

De zaterdag markt in Nieuwegein is een groot onderdeel van mijn leven geworden. Ik ging er als jong meisje met een petje in en sta er nu als getrouwde vrouw en moeder. Ik ben zelfs getrouwd op een zondag omdat ik wel in het weekend wilde trouwen maar niet een zaterdag zonder op de markt te staan voorbij te laten gaan.

Ik sta echt voor de markt! In de winter heb ik wel eens iets anders geprobeerd maar tussen de muren zitten is niks voor mij. Zelfs thuis leven wij voor het grootste gedeelte buiten. De markt, de mensen en de ruimte om mij heen maken mij onwijs gelukkig. Zoveel mensen in Nieuwegein die ik van gezicht herken en herinneringen mee heb, van vele weet ik welke portemonnee ze hebben of welke maat riem ze bij mij halen. Zo heb ik klanten die ik op vakantie tegenkom, klanten die lief en leed met je delen omdat je ze al 25 jaar kent. Zowel in het dagelijks leven als op social media ben ik een open boek, een echt mensen mens. Mijn klanten zijn mensen die ik graag blij maak met iets wat ze graag willen, ik hoop zo ook van harte dat het online shoppen iets wordt verminderd en mensen meer de straat op gaan. De markt moet de markt blijven en dat kunnen wij alleen samendoen.

Ik heb met meerdere collega’s een goede band, je staat jaren naast bepaalde collega’s en dat schept een band voor de rest van je leven. Zo bijvoorbeeld Peter van de kleding, ik ben met hem begonnen toen ik 16 was, we konden ruzie maken en handel delen. Helpen deed hij mij als zijn eigen dochter. Ook de marktmeester van toen der tijd, meneer Henk van Houten, voelde op den duur aan als een vader, zijn dochter werd mijn vriendin. Met de mensen die op zaterdag om mij heen staan heb ik veel meegemaakt, ik kan met hand op mijn hart zeggen dat het na de 9 weken vrij te zijn door corona weer als thuiskomen voelde toen ik eindelijk weer de markt op mocht.

Mensen die op de markt van Nieuwegein komen weten dat ze bij ons terecht kunnen voor goede service, hulp en kwaliteit en dit tegen scherpe prijzen. Ik vind het onwijs leuk hoe mensen na 25 jaar nog steeds terugkomen, hier kan ik echt van genieten.

Mijn toekomst is nog 25 jaar vol te mogen maken op de Nieuwegeinse zaterdag markt. Tegenwoordig sta ik samen met mijn man op de zaterdagmarkt, zijn beloftes tijdens ons huwelijk waren dan ook dat hij mij zou steunen en samen oud te worden op de markt in Nieuwegein.

 

 

 

 

Deel op Facebook Verstuur per mail