Geplaatst op: 20 mei 2020

Onderneming van de maand: Verburg Markthandel!

Deze maand zetten we Verburg Markthandel in de schijnwerpers! Het bedrijf Verburg Markthandel bestaat al sinds 1967. Aart Verburg is nadat hij zijn eerste kaas aan de deur heeft verkocht, op de markt gaan staan. Zijn zoon Dick heeft in de jaren ’90 de zaak overgenomen en sinds 2001 ben ik, Jarco, vennoot en werkzaam voor Verburg Markthandel.

De eerste keer dat ik op de markt stond was ik 15. Ik was toen nog verlegen maar inmiddels is dat natuurlijk over, dat leer je wel. De grootste motivatie waarvoor wij op de markt staan, zijn onze klanten en het contact met hen. Als je een langere tijd op de markt staat, ken je veel mensen goed en weet je wat ze lekker vinden. Soms weet je zelfs wie familie is van wie. Onze klanten zijn ontzettend attent, zo vragen ze bijvoorbeeld hoe je vakantie is geweest. Wij proberen onze klanten altijd te verassen met lekkere kaas en goed advies. Bovendien verzinnen we en maken we veel dingen zelf, bijvoorbeeld een lekkere kaasfondue of kaasplank.

Onze Hollandse kaas komt voor het grootse deel uit Bodegraven, denk hierbij aan Noord-Hollands, Friese kaas, boerenkaas, geitenkaas, etc.). Voor buitenlandse kaas hebben we contacten in Frankrijk maar ook in Nederland. Onze scharreleieren komen uit de omgeving van Elst en onze biologische eieren komen bij Jaco de Groot uit Kamerik.

In de toekomst hopen we zo snel mogelijk met een jong gebruikte bus naar de markt te komen, voorzien van de nieuwste koelmogelijkheden zodat we ook zomers onze producten heerlijk vers en gekoeld kunnen aanbieden aan de consument.

Deel op Facebook Verstuur per mail