Beef Wellington (1)

Beef Wellington heeft natuurlijk de naam dat het erg luxe eten is, en niet simpel thuis te tw rolex datejust 126333 41mm mens jubilee bracelet maken. Dat het gerecht wat duurder is dan een simpel bordje patat is natuurlijk overduidelijk.

Maar moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn.

Durf het gewoon te maken, lekker met wat groenten of de zojuist genoemde patat.

Recept Beef Wellington

Simpel luxe eten maken.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Keyword Beef Wellington
Prep Tijd 30 Minuten
Kook Tijd 35 Minuten
Passieve Tijd 5 Minuten
Porties 8 Personen

INGREDI√čNTEN

600 Gram Ossenhaas
250 Gram Kastanjechampignons
7,5 Gram Verse bieslook
180 Gram Parmaham in plakken
1 Ei
270 Gram Vers bladerdeeg
15 Gram Verse platte peterselie
30 Gram Ongezouten roomboter

INSTRUCTIES

  1. Oven voor verwarmen op 200 graden.
  2. De ossenhaas met keukenpapier droog deppen en aan alle kanten bestrooien met zout en peper.
  3. De helft van de roomboter in een koekenpan verhitten en hierin de ossenhaas rondom bruin bakken.
  4. In de tussentijd de champignons schoon boen en fijn snijden. De blaadjes van de peterselie halen en fijn snijden, hetzelfde bij de bieslook.
  5. De rest van de boter in een andere koekenpan verhitten en hierin de champignons op een middelhoog vuur bakken. Peterselie en bieslook erdoor mengen en even mee laten bakken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Na het bakken op een bord doen, afdekken, en laten afkoelen.
  6. Leg een stuk vershoudfolie op het werkblad en leg daarop de plakken ham in drie rijen naast elkaar. Het stuk folie moet dus ongeveer 40 maal 40 centimeter zijn. Doe de champignons erover loewe pants replications for sale en leg de gebakken ossenhaas erop. Rol de ham met het vershoudfolie strak om de ossenhaas.
  7. Rol het bladerdeeg uit op het werkblad, en leg de omwikkelde ossenhaas op het bladerdeeg. Rol vervolgens het bladerdeeg om de ossenhaas. Het bladerdeeg moet minimaal een centimeter overlappen. Daar enigszins goed aandrukken.
  8. Ei splitsen in dooier en eiwit. De eierdooier losjes kloppen, en met een bakkwast de bovenkant van het bladerdeeg bestrijken.
  9. Doe de ossenhaas in een ovenschaal, steek er een kernthermometer in, en plaats de ovenschaal in de oven gedurende 35 minuten. Als de kerntemperatuur 50 graden is haal je het vlees uit de oven, anders nog een paar minuten.
  10. Laat het afgedekt onder aluminiumfolie nog vijf minuten rusten voordat je het vlees kunt aansnijden.

Deel op Facebook Verstuur per mail