Belgisch stoofvlees met bier, afgemaakt met wortel en het weer trendy aan het wordende pastinaak.
Vooral dit laatste geeft iets extra’s aan de stoofschotel, die natuurlijk ook te maken is met gewone aardappelen. Pastinaak is in de Europese keuken eigenlijk de voorganger van de aardappel, toen Noord- en Zuid-Amerika nog niet ontdekt waren.
Een speciale smaak, die we helaas vergeten waren.
Recept Belgische Stoofpot met bier
Natuurlijk gebruiken we Belgisch bruin bier.
INGREDIËNTEN
|
|
INSTRUCTIES
-
Uien schoonmaken en in halve ringen snijden.
-
Het vlees in blokken van ongeveer 2 centimeter snijden. Bestrooi het vlees met bloem, wat peper, en wat zout.
-
In een braadpan boter verhitten en de uien drie minuten bakken.
-
Vlees toevoegen en in 4 minuten rond bruin laten bakken.
-
Bier toevoegen, bouillontablet, water, mosterd, en de laurierblaadjes.
-
Deksel op de pan doen en ongeveer 2 uur laten sudderen.
-
Schil de pastinaak en de winterpeen. Snij beide in stukjes van 1 centimeter.
-
Als het vlees gaar is voeg je beide soorten blokjes toe.
-
Doe de deksel weer op de pan en laat het gerecht nog 15 minuten sudderen.
-
Nu nog de laurierblaadjes verwijderen.