Deense salade

Een Deense salade is een makkelijke maaltijdsalade die normaal gesproken met pasta zoals spirelli gemaakt wordt. Natuurlijk kun je zelf kiezen welke pasta je wilt gebruiken.

Het is een frisse salade die vooral geschikt is om te eten als het buiten lekker warm is, en de salade misstaat niet bij de barbecue.

Recept Deense salade

Ook lekker als het buiten koud is.
Maaltijd Salade
Keuken Deens
Keyword Deense salade
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

450 Gram Erwten en wortel uit de diepvries
200 Gram Pasta
400 Gram Vleeswaren naar keuze
2 Augurken uit het zuur
150 Gram Mayonaise
250 Gram Yoghurt
1 Ui
Snufje zout
Snufje Peper
0,5 Bosje Dille
0,5 Bosje Bieslook
0,5 Bosje Peterselie
2 Eieren
2 Tomaten

INSTRUCTIES

  1. De diepvriesgroente in een pan met wat en een snufje zout volgens de aanwijzing op de verpakking koken. Na het koken goed laten uitlekken.
  2. De pasta volgens de aanwijzing op de verpakking koken, en goed laten uitlekken.
  3. Snij de augurken en de vleeswaren in stukjes.
  4. Ui schoon maken en in ringen snijden.
  5. De eieren hard koken en aansluitend pellen en fijn snijden.
  6. In een kom de yoghurt, de mayonaise, een beetje zout, en een beetje peper mengen.
  7. Hak de kruiden fijn en meng dit samen met de citroensap door het mengsel van yoghurt en mayonaise.
  8. Meng dit mengsel door de pasta, en meng de groente, de uien, de eieren, de augurken, en de vleeswaren er goed door.
  9. De tomaten in partjes snijden en als garnering gebruiken.

 

Deel op Facebook Verstuur per mail