Luchtige citroencake, dat is een keertje wat anders maar wel erg lekker. Lekker een plakje bij de koffie of thee.
Wel met een beetje alcohol, maar dat kun je natuurlijk eventueel weg laten.
Recept Luchtige citroencake
Lekker luchtig.
Maaltijd Bakken
Keuken Internationaal
Keyword Luchtige citroencake
Prep Tijd 30 Minuten
Kook Tijd 50 Minuten
Porties 10 Plakken
INGREDIËNTEN
200 Gram Bloem
1 Theelepel Bakpoeder
0,25 Theelepel Gemberpoeder
Snufje Zout
30 Gram Boter
275 Gram Suiker
2 Eieren
1 Eetlepel Grand Marnier
1,5 Eetlepels Geraspte citroenschil
150 Milliliter Karnemelk
60 Milliliter Vers citroensap
INSTRUCTIES
Over voor verwarmen op 175 graden.
Cakeblik invetten met boter of spray.
De bloem boven een grote komen zeven, net als het bakpoeder, het gemberpoeder, en het zout.
In een andere kom de boter mengen met 200 gram suiker. De eieren er ook doorheen mixen totdat het luchtig geworden is.
Voeg de geraspte citroenschil en de Grand Marnier toe.
Karnemelk toevoegen en de bloem. Terwijl je dit doet blijven mixen.
Het beslag in het bakblik gieten, en het bakblik in de oven plaatsen gedurende 50 minuten. Daarna ietwat laten afkoelen.
Citroensap mengen met de resterende suiker totdat alle suiker is opgelost.
Over de cake druppelen, dan de cake helemaal laten afkoelen.