Cakepops maken is niet alleen een leuke bezigheid als je graag bakt, want het is natuurlijk wel een keer wat anders dan de “doorsnee” taart en cake. Bovendien ziet het er ook gewoon leuk uit.
Ideaal om te trakteren, bijvoorbeeld met een verjaardag op school, voor zover de school nog zoetigheid toe staat.
Cakepops zijn eigenlijk kleine taart balletjes op en stokje die leuk gedecoreerd worden.
Hoe Cakepops maken
Ingrediënten voor 20 cakepops
Maaltijd Bakken
Keuken Amerikaans
Keyword Cakepops
Prep Tijd 30 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Passieve Tijd 15 Minuten
Porties 20 Stuks
INGREDIËNTEN
Ingrediënten voor 1 Cakebasis:
200 Gram Witte couverture
70 Gram Witte of donkere chocolade
30 Gram Boter
Ingrediënten voor 20 cakepops
8 Gram Bakpoeder
150 Gram Meel
2 Eieren
75 Gram Suiker
75 Gram Zachte boter
Beetje extra boter
8 gram Bakpoeder
INSTRUCTIES
Om de cakepops te maken gebruik je eerst en cakebasis, en laat je daarna natuurlijk eerst helemaal afkoelen.
Doe de boter in een schaal, en voeg de suiker toe. Meng dit goed met de handmixer door.
Breek twee eieren boven de schaal.
Meng goed door tot het mengsel schuimig geroerd is.
Voeg meel en het backpoeder toe, en goed mixen. Eventueel voeg je een klein beetje water toe als het deeg te dik is. Meng alleen water bij het deeg als het echt te droog is.
Oven voor verwarmen op 200 graden.
Leg bakpapier in het bakblik.
Leg op de onderkant van je bakblik bakpapier en snij de resten eraf.
Vet de rest van het bakblik in met boter.
Doe nu het deeg in de bakvorm en bak de cakebasis gedurende 20 minuten.
Als de cakebasis klaar is laat je het een kwartier afkoelen voordat je de cakebasis uit de bakvorm kunt halen.
Eerst wordt de cakebasis in kleine stukjes gesneden.
Maak nu de cake stukken heel fijn tot je alleen nog maar kruimels hebt.
Smelt de 70 gram witte of donkere chocolade in een steelpan op een zacht vuur. Niet laten koken
Wacht nu 2 tot 5 minuten tot de chocolade gesmolten is.
Voeg nu de 30 gram botter bij de chocolade, en meng alles met en handmixer goed door.
Doe je cakekruimels en je boter-chocolade mengsel in een bakje, en meng dit nu goed met je handen door.
Vorm nu uit het deeg kleine balletjes en doe je cakepopstokjes in de balletjes.
Laat dit nu 15 minuten in de koelkast opstijven.
Als de cakepops afgekoeld zijn kun je nu weer de chocolade eventueel weer warm gemaakt, maar niet laten koken.
Je kunt de witte chocolade met levensmiddel kleuren inkleuren zodat je andere kleuren chocolade hebt.
Dip nu de koude cakepops in de chocolade en laat dit uitlekken en drogen.
Als je chocolade droog is kun je de cakepops met fondant of anders decoreren. Dit ligt helemaal aan je eigen creativiteit en voorkeur.