Broodpudding met abrikozen

Broodpudding met abrikozen is een lekkernij die eigenlijk uit België en het zuiden van Nederland komt, en waar oud brood voor gebruikt wordt.

Een ideaal recept dus als je een keer veel oud brood over hebt, en niet weet wat je daarmee moet doen. We gooien immers al veel te veel weg.

Een oud recept dat waarschijnlijk al uit de middeleeuwen afkomstig is, maar wat nog steeds buitengewoon smakelijk is.

Recept Broodpudding met abrikozen

Veel lekkerder dan de naam doet vermoeden.
 Maaltijd Dessert
Keuken Nederlands
Broodpudding met abrikozen
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 30 Minuten
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

8 Sneden Witbrood
75 Gram Boter
100 Gram Abrikozenjam
150 Gram Gedroogde breitling chronomat mens hb011012 14mm white dial abrikozen zonder pit
3 Eieren
2 Zakjes Vanillesuiker
1 Theelepel Kaneelpoeder
400 Milliliter Melk
Poedersuiker

INSTRUCTIES

  1. Snij de korsten van het witbrood.
  2. Snij de gedroogde abrikozen in reepjes.
  3. Oven voor verwarmen op 175 graden.
  4. 4 Sneden brood besmeren met boter, en de andere 4 met abrikozenjam.
  5. In blokjes snijden en in een ovenschaal doen. Voeg de reepjes gedroogde abrikoos toe en meng het door elkaar.
  6. In een kom de eieren breken en los kloppen met 1 zakje vanillesuiker en kaneelpoeder.
  7. De melk erdoor roeren. Vervolgens het mengsel over de blokjes brood schenken en even laten staan.
  8. Strooi het andere zakje vanillesuiker over de bovenkant van de pudding, en plaats het in het midden van de oven.
  9. Ongeveer 30 minuten laten bakken.
  10. Serveren in bakjes of op boordjes. Eventueel kun je er nog wat poedersuiker over strooien.

Deel op Facebook Verstuur per mail