Rendang van rundvlees

Rendang van rundvlees is een gerecht dat van oorsprong uit de Indonesische keuken komt, en wat eigenlijk een recept is dat in iedere streek op een andere en eigen manier gemaakt wordt.

Als je wel eens in dit prachtige land geweest bent, dan zul je dit beamen.

Ook kun je soms ´het gerecht bij de Chinees om de hoek krijgen. Of een gerecht dat hier op lijkt.

Bij dit gerecht kun je witte rijst en een gebakken eitje serveren.

Recept Rendang van rundvlees

Je kunt deze rendang natuurlijk ook met bijvoorbeeld varkensvlees maken.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Keyword Rendang van rundvlees
Prep Tijd 30 Minuten
Kook Tijd 4 Uur
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

3 Teentjes Knoflook
700 Gram Sukadelappen
3 Uien
0,5 Eetlepel Sambal oelek
1 Rode peper
5 Eetlepels Gemalen Koriander
2 Eetlepels Gemalen Komijn
1 Theelepel Trassi
300 Milliliter Kraanwater
2 Centimeter Verse Gember
100 Gram Santen
2 Theelepels Gemalen laos
2 Theelepels Tamarinde pasta
5 Laurierblaadjes
1 Stengel Sereh
3 Blaadjes Djeroek poeroet
1 Steranijs
1 Eetlepel Suiker
2 Eetlepels Rijstolie
Zout en peper

INSTRUCTIES

  1. Maak de rode peper schoon, en verwijder zaad en zaadlijsten.
  2. Verkruimel de santen.
  3. Maak de boemboe van ui, knoflook, sambal, gember, de trassi, en de rode peper. Doe alles in de keukenmachine en tot een pasta malen.
  4. Snij het vlees in kleine blokjes.
  5. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Haal het uit de koekenpan.
  6. Doe de boemboe in de koekenpan en voeg de gemalen koriander, de laos, en de gemalen komijn toe, en bak dit kort mee. Doe dit mengsel bij het vlees.
  7. De sereh kneuzen met de zijkant van een mens, en maak de blaadjes djeroek poeroet met je handen fijn.
  8. Doe het vlees en de boemboe in een stoofpan.
  9. Doe de laurierblaadjes, de steranijs, de sereh, de djeroek poeroet, de santen, de suiker, de tamarinde pasta op het vlees in de stoofpan.
  10. Verhitten, deksel op de pan, en op een laag vuur minimaal 4 uur laten garen, totdat het vlees gaar is. Wel om het half uur even doorroeren.

Deel op Facebook Verstuur per mail