Döner Kebab (30)

Döner Kebab kennen we natuurlijk allemaal. Alleen wordt het gerecht dan gehaald of laten we het thuisbrengen.

Als je dit gerecht maakt op onderstaande manier, dus helemaal zelf, dan is het nog lekkerder.

Recept Döner Kebab

Dit smaakt toch wel even anders dan die vaak snelle maaltijd onderweg.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Keyword Döner Kebab
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Passieve Tijd 5,5 uur
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

750 g kalfsvlees van de platte bil
1 Ui
500 Milliliter Melk
1 scheutje azijn
4 Turkse pitabroodjes of gewone broodjes
0,5 Wortel
0,25 Rode kool
0,5 Krop IJsbergsla
Olijfolie
Peper en zout
Voor de knoflooksaus
1 Teentje knoflook
3 Takjes Peterselie
2 Eetlepels Mayonaise
2 Eetlepels Yoghurt
Voor de tomatensaus
2 Tomaten
0,5 Ui
1 Eetlepel Sambal
4 Eetlepels Tomatenketchup
1 Eetlepel Sambal
4 Eetlepels Tomatenketchup

INSTRUCTIES

  1. Het vlees in een schaal leggen en de melk erover geiten.
  2. De halve ui in halve ringen snijden en bij het vlees doen.
  3. Op smaak brengen met peper en zout. Voeg ook een scheutje azijn toe.
  4. Minimaal 2 uur laten staan in de koelkast.
  5. Het vlees uit de marinade halen, in vershoudfolie verpakken, en 5 tot 6 uur in de vriezer leggen.
  6. De wortel, rode kool, en de ijsbergsla in dunne reepjes snijden, en door elkaar mengen.
  7. Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
  8. Peterselie fijn snijden.
  9. Meng alles voor de knoflooksaus door elkaar.
  10. Snij de tomaten in vieren, verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snij de tomaten in blokjes.
  11. Uien schoonmaken en snipperen, en mengen door de tomaten. Sambal en tomatenketchup door het mengsel mengen.
  12. De broodjes afbakken volgens de aanwijzing op de verpakking.
  13. Het vlees in de vriezer halen en in dunne plakjes snijden.
  14. Bak het vlees in wat olie op een hoog vuur.
  15. De broodjes open snijden en met de reepjes groente vullen, daar het vlees op, en daar naar smaak de saus op.
 

Deel op Facebook Verstuur per mail