Eggs Benedikt is een hele speciale manier op met Pasen eieren te eten. Hoewel eigenlijk een heerlijk gerecht voor het ontbijt, kun je deze eieren ook prima op een gebakken hamburger leggen.
Zo krijg je een hele speciale hamburger, die je ook op een ander tijdstip kunt eten.
Eventueel kun je op het broodje overigens onder de eieren ook een plakje ham doen of salami.
Recept Eggs Benedikt
Dit is een lekkere aanbeveling.
Maaltijd Ontbijt
Keuken Amerikaans
Keyword Eggs Benedikt
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties 4 Personen
INGREDIËNTEN
8 Eieren
10 Eetlepels Witte wijn
2 Eetlepels Dragonazijn
2 Laurierblaadjes
150 Gram Ongezouten roomboter
2 Eetlepels Azijn
5 Peperkorrels
4 Witte bolletjes
INSTRUCTIES
In een steelpan de wijn en de dragonazijn, met de peperkorrels en de laurierblaadjes aan de kook brengen. Zachtjes gedurende 5 minuten laten koken.
In een andere pan de boter langzaam smelten.
De wijn boven een grote kom zeven, die in een pan past.
4 Eieren splitsen en de eidooiers aan de wijn toevoegen. Het eiwit hebben we niet nodig maar kun je misschien voor wat anders gebruiken.
In een pan een laagje water aan de kook brengen en de kom boven het kokende water hangen. De kom mag het water niet raken.
Het mengsel blijven kloppen totdat de eieren dikker worden. Nu al kloppende langzaam de boter toevoegen totdat de hollandaisesaus dikker wordt.
Daarna de saus snel laten afkoelen door de kom een 20-tal seconden in koud water te plaatsen.
De saus op smaak brengen met zout en peper.
Nu een laag van 6 centimeter water aan de kook brengen, en azijn en zout toevoegen. Als het kookt vuur verlagen maar wel zorgen dat het water zachtjes blijft koken.
Stuk voor stuk de eieren boven de pan breken. Met een lepel het water draaien en dan het gebroken ei in het water laten glijden. Dat doe je dus vier keer.
De eieren 5 tot 7 minuten laten pocheren.
Snij de broodjes open. Schep met een schuimspaan de eieren uit de pan, laat deze even uitlekken en leg de eieren op de broodjes. Verdeel de saus erover.