Gehaktschotel met zoete aardappel en sperziebonen

Gehaktschotel met zoete aardappel en sperziebonen is echt zo’n schotel die je snel kunt maken als je niet veel zin hebt om te koken, bijvoorbeeld als het buiten prachtig weer is.

Het lijkt misschien niet zo’n bijzonder gerecht maar de smaak is heerlijk. We gebruiken verse sperziebonen en geen bonen uit blik.

Wil je met dit recept wat variatie? Vervang de sperziebonen dan eens door bruine bonen of tuinbonen.

 

Recept Gehaktschotel met zoete aardappel en sperziebonen

Een heerlijk zomers gerecht.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Keyword Gehaktschotel met zoete aardappel en sperziebonen
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

2 Uien
400 Gram Verse sperziebonen
300 Gram Gehakt half om half
1 Eetlepel Olijfolie
450 Gram Zoete aardappel
400 Gram Tomatenblokjes uit blik
100 Gram Geraspte oude kaas

 

INSTRUCTIES

Oven voor verwarmen op 200 graden.
Als eerste de zoete aardappelen schillen, wassen en vervolgens in blokjes snijden.
De bonen schoonmaken. Ruim water aan de kook brengen en voorzichtig de bonen toevoegen. 5 Minuten laten koken en dan afgieten.
Uien schoonmaken en in halve ringen snijden.
Olie in een koekenpan verhitten en de uien fruiten gedurende 3 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Voeg de bonen, de tomatenblokjes, en de kruiden toe.
Doe dit alles in een ovenschaal en doe de blokjes zoete aardappel er bovenop. Strooi er geraspte kaas over.
De schotel in het midden van de oven plaatsen en 25 minuten laten bakken.

Deel op Facebook Verstuur per mail