Indiase aardappelcurry (43)

Indiase aardappelcurry, ook wel aloo Matar genoemd, is een heerlijk pittig gerecht van doperwtjes en aardappelen. Niet direct eten dat wij in Nederland gewend zijn, maar gelukkig kun je de scherpte aanpassen als je dit gerecht helemaal zelf maakt.

Veel ingrediënten moet je wel in de betere supermarkt of in de toko halen, maar de moeite zal zich absoluut lonen.

Je kunt overigens de doperwtjes natuurlijk vervangen door bruine bonen of tuinbonen, of helemaal weglaten.

In dat geval smaakt ook een frisse salade goed bij dit gerecht, en witte rijst kan ook.

Recept Indiase curry

Een heerlijke manier om doperwtjes te eten.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Keyword Indiase aardappelcurry
Porties 4

INGREDIËNTEN

Voor de currypasta

1 Ui
1 Centimeter gember
1 Tomaat
4 Teentjes Knoflook

Voor de aardappelcurry

2 Grote aardappels
100 Gram Doperwten uit de diepvries
1 Theelepel Amandelmeel
1 Theelepel Garam masala
2 Theelepels Komijnzaad
1 Theelepel Gedroogde rode peper
2 Theelepels Kurkuma
300 Milliliter Water
Olijfolie
1 Theelepel Garam masala
300 Milliliter Water
Olijfolie

INSTRUCTIES

Voor de currypasta
  1. Maak de ui schoon en snij deze grof.
  2. Was de tomaat en snij ook deze grof.
  3. Schil de gember en snij het in stukken.
  4. Maak de knoflook schoon en hak ook deze grof.
  5. Doe vervolgens alles in een blender of keukenmachine en pureer het.
  6. Daarna opzij zetten totdat we de currypasta nodig hebben.
Voor de Aardappelcurry
  1. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes van 1,5 tot 2 centimeter.
  2. Een gietijzeren pan verhitten en daarin een scheut olijfolie doen.
  3. Hierin het komijnzaad bakken en de currypasta toevoegen.
  4. Goed omscheppen en het amandelmeel toevoegen.
  5. Het mengsel nu gedurende 2 tot 3 minuten bakken totdat de currypasta wat dikker is geworden.
  6. De pepertjes en de kurkuma toevoegen.
  7. Omroeren en de doperwten toevoegen samen met de blokjes aardappel.
  8. 5 Minuten laten bakken, en dan het water toevoegen.
  9. Even doorroeren, de deksel op de pan doen, en 15 tot 20 minuten zachtjes laten koken. Indien het mengsel te dik wordt, kun je nog wat water toevoegen.
  10. Als laatste de Garam massala toevoegen en goed doorroeren.

Deel op Facebook Verstuur per mail