Pastinaaksoep met truffel en kaaskletskop

Pastinaaksoep met truffel is een soep van een haast vergeten groente, die we nog lekkerder maken met een beetje truffel. Althans olijfolie met truffelaroma, want de echte variant is niet altijd even goedkoop.

Bij de soep maken we een soort kletskoppen van kaas.

Een gerecht dat bedoeld is als lunchgerecht, maar natuurlijk ook kan als je geen grote honger hebt.

Recept Pastinaaksoep met truffel en kaaskletskop

Een Oudhollandse soep in een modern jasje.
Maaltijd Soep
Keuken Internationaal
Keyword Pastinaaksoep met truffel
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 25 Minuten
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

1 Ui
2 Teentje knoflook
400 Gram Pastinaak
2 Eetlepels Olijfolie
750 Milliliter Water
1 Kippenbouillontablet
80 Gram Geraspte Parmezaanse kaas
1 Eetlepel Olijfolie met truffelaroma

INSTRUCTIES

  1. De oven voor verwarmen op 180 graden.
  2. Ui en knoflook schoonmaken en in grotere stukken snijden.
  3. De pastinaak schillen en in de lengte doormidden snijden. Vervolgens in gelijke stukken snijden.
  4. De gewone olie in een pan verhitten. Hierin bakken we ui, knoflook, en pastinaak gedurende 5 minuten.
  5. Water toevoegen en het bouillonblokje boven de pan verkruimelen.
  6. Aan de kook brengen en op een laag vuur 20 minuten laten koken.
  7. Leg bakpapier op een bakplaat.
  8. Maak van de geraspte kaas hoopjes op het bakpapier met een doorsnede van ongeveer 8 centimeter. Strooi er naar smaak wat peper over.
  9. Doe de bakplaat in de oven en bak de kletskoppen in ongeveer 15 minuten.
  10. Daarna van het bakpapier halen en laten afkoelen.
  11. De pan soep van het vuur halen en de soep pureren. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
  12. De soep in soepkommen serveren, waar je wat druppels truffelolie op gesprenkeld heb.
  13. Serveren met de kaas kletskoppen

 

Deel op Facebook Verstuur per mail