Patatas bravas zijn aardappeltjes uit de oven, natuurlijk heerlijk krokant. Normaal gesproken met een ietwat pikante tomatensaus.
Een gerecht dat je prima bij de tapas kunt eten, maar het smaakt ook heerlijk bij iedere andere maaltijd.
Bovendien kun je natuurlijk met verschillende kruiden en smaken ook veel variëren.
Echt een gerecht om van het goede leven te genieten.
Recept Patatas bravas
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Spaans / Mexicaans
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 40 Minuten
Porties 4 Personen
INGREDIËNTEN
600 Gram Vastkokende aardappelen
200 Gram Tomatenblokjes
1 Eetlepel Tomatenpuree
Snufje cayennepeper
1 Theelepel Paprikapoeder
1 Theelepel Suiker
2 Teentjes Knoflook
1 Ui
2 Eetlepels Olijfolie
Peper en zout naar smaak
Fijn gehakte peterselie
INSTRUCTIES
Oven voor verwarmen op 200 graden.
De aardappelen schillen, wassen en droog deppen, en in blokjes snijden.
Doe de blokjes in een kom en voeg een beetje olijfolie, peper, en zout toe. Goed door elkaar mengen.
Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel de blokjes over de bakplaat. Bak de blokjes in 40 minuten krokant, maar na 20 minuten de blokjes wel omkeren.
Ui en knoflook schoonmaken en fijn hakken. In wat olijfolie fruiten.
De tomatenpuree toevoegen en een minuut meebakken.
Tomatenblokjes, suiker, paprikapoeder, cayennepeper, zout, en peper toevoegen. Dit mengsel eventjes laten bakken.
Nu de saus pureren, waarbij je zelf kunt kiezen of de saus grof of fijn moet worden.
De blokjes aardappel in een schaal doen, de tomatensaus over de aardappelblokjes doen, en eventueel garneren met wat gehakte peterselie.