Halwa is een specialiteit uit de Oriënt, een typisch Arabisch / Somalisch product dat je in speciaal winkels gewoon kunt kopen maar dat je ook prima zelf kunt maken.
Een heerlijk zoet gerecht dat vaak als nagerecht gegeten wordt, maar soms ook wel als tussendoortje.
Recept Halwa
Een zoet tussendoortje.
Maaltijd Snack
Keuken Arabisch
Keyword Halwa
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Porties 4 Personen
INGREDIËNTEN
250 Gram Meel
125 Gram Boter
500 Milliliter Melk
250 Gram Suiker
50 Gram Amandelen
50 Gram Rozijnen
0,5 Theelepel Amandel essence
INSTRUCTIES
Was de rozijnen.
In een pan zonder olie of boter, dus met antiaanbaklaag, de bloem lichtbruin roosteren.
De melk met de suiker gedurende 5 minuten zachtjes laten koken.
Doe de rozijnen bij de melk, en laat het nog eens vijf minuten zachtjes koken.
De amandel en cola essence erbij, en de amandelen.
Laat de boter smelten zonder dat deze bruin wordt in een pan met antiaanbaklaag.
De bloem zeven boven de pan met boter. Vijf minuten blijven roeren zodat de boter goed door de bloem wordt opgenomen.
Beetje bij beetje de melk erdoor roeren totdat een vaste massa ontstaan.
Als het loslaat van de bodem is het gerecht klaar.