Peterseliepesto (25)

Peterseliepesto is een variant op de normale pesto. Want je hoeft pesto natuurlijk niet alleen maar van basilicum te maken.

Misschien niet zo gangbaar, want in de winkels wordt eigenlijk alleen maar rode pesto van tomaten, en groene pesto van basilicum verkocht. Dus dat zijn de varianten die we eten.

Als je de pesto zelf maakt kun je veel meer variëren, bijvoorbeeld peterseliepesto maken, of daslookpesto.

Recept Peterseliepesto

Maaltijd Bijgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Peterseliepesto
Prep Tijd 20 Minuten
Porties 1 Portie

INGREDIËNTEN

40 Gram Parmezaanse kaas
30 Gram Walnoten
250 Gram Platte peterselie
1 Teentje Knoflook
75 Milliliter Olijfolie
1 Eetlepels Vers citroensap
Peper en zout

INSTRUCTIES

  1. Haal de blaadjes van de peterselie. De stelen gebruiken we verder niet.
  2. Hak de walnoten grof, en rooster dit in een koekenpan zonder olie of boter.
  3. De kaas, de schoongemaakte knoflook, en de walnoten in een staafmixer of keukenmachine fijn maken.
  4. Voeg de peterselie erbij, en weer fijn malen.
  5. Twee eetlepels olijfolie toevoegen en maken tot een pesto.
  6. Naar smaak meer olijfolie, citroensap, zout, en peper toevoegen.

Deel op Facebook Verstuur per mail