Deze vegetarische kikkererwtencurry is eigenlijk een volledige maaltijd, maar dan zonder vlees. En dat kan soms best wel eens lastig zijn, dat wil zeggen om een lekkere maaltijd te maken als je besloten hebt geen vlees te eten.
Bovendien is deze curry een gezond recept, want peulvruchten zijn gezond en lekker.
Recept Vegetarische kikkererwtencurr
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Keyword Vegetarische kikkererwtencurry
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties 4 Personen
Keuken Indisch
Keyword Vegetarische kikkererwtencurry
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties 4 Personen
INGREDIËNTEN
3 Teentjes Knoflook
1 Ui
3 Centimeter gember
2 Puntpaprika’s
2 Tomaten
Zonnebloemolie
0,5 Eetlepel Garam masala
1 Theelepel Kurkuma
Zout en peper
400 Milliliter Kokosmelk
600 Gram Kikkererwten uit blik
Sap van een halve limoen
Half bosje koriander
INSTRUCTIES
-
Schil de gember en hak of snij het fijn.
-
Maak de knoflook en de ui schoon en snij deze ook fijn.
-
Was de paprika en de tomaten en snij beide in stukjes.
-
Was de koriander en snij het grof.
-
Doe 2 eetlepels olie in een stoofpan en fruit hierin ui, knoflook, en gember. Voeg naar smaak zout toe.
-
Voeg de stukjes tomaat, de stukjes paprika, de garam masala, en de kurkuma toe, en roer het geheel goed door.
-
Vuur verlagen en de kokosmelk toevoegen.
-
Laat het gerecht op een zacht vuur een minuut of 5 koken.
-
Laat de kikkererwten uitlekken en roer de erwten erdoor.
-
Op smaak brengen met peper, limoensap, en eventueel nog wat zout.
-
Doe de curry in kommen en garneer met de gehakte koriander.
-
Serveren met witte rijst of brood.