Rucolasalade met mango, avocado en tomaat (21)

Rucolasalade met mango, avocado en tomaat lijkt wel en beetje op een normale salade, maar deze salade is echt een exotische mix van typisch zomerfruit.

Deze salade is echt lekker met een stuk vlees, bijvoorbeeld met reepjes biefstuk.

Je kunt de salade natuurlijk ook als lunchgerecht eten, of als je niet zoveel caloreën wilt eten, als hoofdgerecht.

Een zomerse salade die je ook in de winter kunt eten, want mango en avocado zijn tegenwoordig het heel jaar door te koop in Nederland.

Overigens ook super verfrissend Op en warme dag.

Recept Rucolasalade met mango, avocado en tomaat

Een lekkere frisse salade.
Maaltijd Salade
Keuken Internationaal
Keyword Rucolasalade met mango, avocado en tomaat
Prep Tijd 25 Minuten
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

1 Eetlepel Limoensap
4 Eetlepels Olie
1 Theelepel Honing
1 Theelepel Mosterd
Zout
Peper
120 Gram Rucola
200 Gram tomaten
1 Rijpe mango
2 Avocado

 

INSTRUCTIES

Om de dressing te maken meng je het limoensap, de olie, de honig, de mosterd, en zout en peper naar smaak.
Dit mengsel wordt nu goed mengen met een garde of vork, en gedurende 5 tot 10 minuten in de koelkast zetten.
Schil de mango en snij de pit eruit.
Snij nu de mango in kleine stukjes.
Was de tomaten onder koud water, snij ze in kleine stukjes.
Schil de avocado en haal hier ook de pit uit. Snij de avocado ook in kleine stukjes.
Was de rucola onder koud stromend water, dep de rucola met keukenpapier goed droog.
Doe nu alles in en grote slaschaal, dus de mango, de avocado, de tomaat, en de rucola
Giet de dressing over de salade, en meng het nog even goed door de salade.

 

 

Deel op Facebook Verstuur per mail