Turkse pizza

Turkse pizza, en eigenlijk is deze naam helemaal verkeerd want het gerecht heet eigenlijk Lahmacun, is een snack uit het Midden-Oosten.

Een voorbeeld hoe lekker voedsel kan zijn als het snel klaar gemaakt wordt. En dat heeft dan niet met ons te maken, maar de reden waarom het van oorsprong gemaakt werd.

Het is van oorsprong voedsel van nomaden, die snel weer verder moesten kunnen trekken.

Het lijkt dus eigenlijk slechts n één ding op het Italiaanse broertje. Want ook dit is heerlijk eten.

We maken overigens hier twee pizza’s, maar je kunt van het deeg ook meerdere kleinere maken.

 

Recept Turkse Pizza

Snel en makkelijk lekker eten.
Maaltijd Hoofdgerecht, Snack
Keuken Turks
Keyword Turkse Pizza
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 15 Minuten
Passieve Tijd 2 Uur
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

350 Gram Bloem
0,5 Theelepel Zout
1 Theelepel Gedroogde gist
0,5 Theelepel Kristalsuiker
3,5 Eetlepel Olijfolie
225 Milliliter Handwarm water
1 Vleestomaat
1 Ui
4 Teentjes Knoflook
1 Rode peper
1 Theelepel Paprikapoeder
225 Gram Lamsgehakt
70 Gram Tomatenpuree

 

INSTRUCTIES

De bloem boven een grote schaal zeven. Zout erdoor en inhet midden een kuiltje maken. In het kuiltje de gist, de suiker, de olie, en het handwarme water doen. Meng dit met de handen door de bloem. Kneden totdat een soepel deeg ontstaat. Vorm er een bal van en dek dit af met een vochtige theedoek. Op een warme plek ongeveer twee uur laten rijzen.
Ondertussen met een mes een kruisje in de tomaat zetten en 20 seconden in kokend water houden. Direct daarna in koud water. Ontvel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Ui schoonmaken en snipperen. Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
Het steeltje van de rode peper snijden en in de lengte doormidden snijden. Zaad en zaadlijsten verwijderen en de peper fijn snijden.
In de koekenpan de olie verhitten en hierin de ui en knoflook ongeveer twee minuten fruiten.
In een kom de ui en knoflook mengen met de stukjes rode peper, het paprikapoeder, het zout, de blokjes tomaat, en het lamsgehakt.
De oven voor verwarmen op 225 graden.
Het deeg verdelen in twee delen en maak van beide weer een bal.
Werkblad bestuiven en ook de deegroller.
Rol een bal deeg uit tot een dunne langgerekte en nog ovale lap. Doe dit ook met de andere bal deeg.
Vet de bakplaat in en leg het deeg erop.
Bestrijk de beide lappen deeg dunnetjes met tomatenpuree. Het gehaktmengsel erover verdelen, en de pizza’s in het midden van de oven in 12 tot 15 minuten bakken.

Deel op Facebook Verstuur per mail