Tiroler Gröstl is een gerecht dat velen van jullie wel eens op het terras van een almhut in Tirol hebben gegeten. Een heel simpel gerecht, waar de meesten goede herinneringen aan hebben.
Door de situatie in de wereld zullen niet veel mensen dit jaar op vakantie kunnen gaan naar het vaak erg geliefde Oostenrijk.
Reden voor ons, wij wonen dus in Tirol en werken vandaar aan onder andere deze site, om te laten zien dat je deze heimwee ook thuis gewoon een beetje kunt wegnemen.
Tiroler Gröstl kun je namelijk heel makkelijk thuis maken. En heb je dit nog nooit gegeten? Dan echt dit recept eens uitproberen.
In Oostenrijk wordt het gerecht vaak geserveerd in een braadpan en met spiegelei. Maar thuis hoeft dat natuurlijk niet, het is er net zo lekker om.
Recept Tiroler Gröstl
Erg lekker en misschien nog wel gemakkelijker.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Oostenrijks
Keyword Tiroler Gröstl
Prep Tijd 15 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Porties 4 Personen
INGREDIËNTEN
50 Gram Boter
150 Gram Ham
200 Gram Spek in blokjes of reepjes
2 Uien
1 Theelepel Kummel
1 Kilo Gekookte aardappelen in plakjes gesneden
4 Eieren
INSTRUCTIES
De uien schoonmaken en fijn snijden.
De ham, bij voorkeur in dikke plakken, in blokjes snijden.
In een gietijzeren braadpan of koekenpan, een gewone koekenpan gaat ook, de boter smelten.
Hierin het spek bakken in ongeveer 5 minuten totdat het knapperig en bruin is.
Halverwege de baktijd van het spek de uien en de blokjes ham toevoegen.
De plakjes aardappel in de kummel toevoegen. Al omscheppend, niet roeren want dan gaan de plakjes aardappel kapot, de aardappelen mooi bruin bakken.
Gelijkertijd in een andere pan de eieren bakken.
Gröstl wordt geserveerd met de spiegeleieren op de aardappelen.